Pantera Capital: Bitcoin’s (BTC) marktaandeel naar beneden in 2021

In het kort:

  • Pantera Capital heeft hun Blockchain Brief van juni 2020 vrijgegeven.
  • De brief benadrukt de mogelijkheid dat alt-munten voortaan en tot in 2021 beter presteren dan Bitcoin.
  • Van alt-munten is bekend dat ze goed presteren in het midden tot laat in een stierencyclus en de daling van de dominantie van Bitcoin zou erop kunnen wijzen dat de tijd voor alts bijna voorbij is.

Te midden van de turbulente Bitcoin-markt van deze week heeft het team van Pantera Capital hun Blockchain Letter van juni 2020 vrijgegeven aan investeerders. In de Blockchain letter, genaamd ‚Outperforming Bitcoin‘, onderzoekt het team de mogelijkheid van een heropleving van de markt voor alt-munten nadat BTC de show heeft gestolen vanwege de halvering in mei van dit jaar.

Bitcoin en de Crypto-markten bevinden zich in een stierenmarkt

Volgens het rapport bevindt Bitcoin zich in een stierenmarkt die gebaseerd is op de reactie van investeerders op de gelddrukactiviteiten van de wereldwijde centrale banken.

De tsunami van het geld heeft de prijs van cryptocurrencies in het algemeen verhoogd. We hebben bitcoin gebruikt als proxy voor de markt omdat het het meest bekend is.

Bovendien wordt in het rapport uitgelegd dat het niet alleen Bitcoin Billionaire is die een stierenmarkt ervaart. Pantera Capital verwacht dat altcoins beter zullen gaan presteren dan BTC wanneer de bullmarkt in de tweede helft van 2020 en in 2021 afloopt. Om dit punt uit te leggen, gaf de blokketenbrief de volgende grafiek en de procedure-uitleg.

Sinds het begin van dit jaar zien we dat de alt-munten beter beginnen te presteren dan de bitcoin (de alts worden in de grafiek weergegeven met een index van 20 midcap-cryptocurrencies), en we verwachten dat ze dat ook in de rest van 2020 zullen doen. Maar in 2021 – naarmate de bullmarkt rijpt – verwachten we dat de alts een aanzienlijk groter marktaandeel zullen verwerven ten opzichte van de bitcoin.

Bitcoin’s dominantie daalt

In het laatste deel van de blokketenbrief onderzocht het team de dalende dominantie van BTC en de effecten ervan op de algemene crypto-verse.

„Bitcoin-dominantie“ – het aandeel van de bitcoin in de totale cryptomarkt – was 64,60% medio maart. Het piekte op 19 mei met 68,73% en is nu terug op 64,60%. We verwachten dat het zal dalen naarmate andere cryptocurrency’s beginnen te outperformen – zoals hierboven besproken.

Conclusie

Terwijl Bitcoin probeert voet aan de grond te krijgen in de crypto-markten, is haar dominantie blijven afnemen en zou ze een kans kunnen bieden voor alt-munten om weer tot bloei te komen in de crypto-markten. Dit feit is onderzocht door Pantera Capital in hun blokketenbrief van juni 2020, waarin een scenario wordt gepostuleerd waarin alts in 2021 zullen gedijen. Volgens het rapport bevindt Bitcoin en de hele crypto-markt zich in een stierencyclus als gevolg van de voortdurende Quantitative Easing door de wereldwijde centrale banken. De tsunami van de gelddruk zal de prijs van de cryptokringen in het algemeen doen stijgen.